14.09.2008

Bandırma'da RO - RO Gemisi Battı : 1 Ölü


01:15 70 KİŞİ KURTARILDI
Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan Ro-Ro gemisinde bulunanlardan şu ana kadar 70 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 mürettebatıyla Bandırma Limanı'ndan Ambarlı Limanına gitmek üzere hareket eden Orion Asya İstanbul Shipping'e ait Hayat N isimli 118 metre boyundaki Ro-Ro gemisinin, liman ağzında battığını belirtti.

Gemide 73 tır bulunduğunu, araç sahipleri ve mürettebatla birlikte gemide 101 kişinin bulunduğunu tahmin ettiklerini kaydeden Poyraz, bölgede iki sahil güvenlik botu ve 4 römorkör ile balıkçı gemilerinin kurtarma çalışmaları yaptığı ifade etti. Poyraz, şu ana kadar 70 kişinin denizden kurtarıldığını bildirdi.

01:05 Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan İstanbul Lines isimli Ro-Ro gemisinden 1 ölü, 13 yaralının çıkarıldığını bildirdi.

Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mürettebatın tamamının kurtulduğunu, gemide bulunan 150'ye yakın yolcunun büyük bölümünün ise Sahil Güvenlik ve Bandırma Liman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kurtarıldığını belirtti.

Arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Keser, ''Şu ana kadar 1 ölü, 13 yaralımız var. Yaralılardan 10'u Güven Karahan Devlet Hastanesinde, 2'si de Kapıdağ Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı'' dedi.

Geminin kaptanı Mithat Altın'ın verdiği bilgiye göre, gemide 150'ye yakın yolcu, 73 kamyon, 2 de otomobil bulunuyordu.

------------------------------------------------

Bandırma'dan İstanbul'a araç taşıyan bir ro-ro gemisinin Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra battığı bildirildi.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ro-ro gemisinin Bandırma'dan ayrıldıktan sonra battığı belirtti. Gemideki bazı yolcuların kurtarıldığını kaydeden Hatipoğlu, gemi içinde halen yolcular bulunduğunu söyledi.

Hatipoğlu, Balıkesir'den sivil savunma ekipleri ile dalgıçların olay yerine sevkedildiğini ifade etti.

Resmi olmayan açıklamaya göre 4 kişinin öldüğü belirtildi.

150'E YAKIN YOLCU VAR
Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan İstanbul Lines isimli Ro-Ro gemisinde 150'ye yakın yolcu olduğunun söylendiğini, mürettebatın tamamının kurtulduğunu, ancak yolcularla ilgili henüz bilgi ulaşmadığını bildirdi.

Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geminin kaptanı Mithat Altın'ın verdiği bilgiye göre gemide 150'ye yakın yolcu bulunduğunu kaydetti. Altın'ın, geminin, ''yük kaymasından batmış olabileceğini'' aktardığını bildiren Keser, kaptanın beyanına göre gemide 73 kamyon, 2 de otomobil bulunduğunu söyledi.

Keser, mürettabatın tamamının kurtulduğunu belirtti.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder